Jävla Svin flu... jävla chef...

kommer till jobbet idag. Lilla Sophie är där med o vi ser chefen. han berättar till oss att därför av svin flew så måste vi sätta på oss masker. så sätter på dem, efter den andre kunden går jag till chefen som satt bredvid i ett konto o tar bort den därför det blev för varmt o jag orkade inte. Han sa bara "Det va ett skämt!!!" jag som alltid lyckats dodge alla deras sånna skämt, VARFÖR DEN???? försökte ge honom det tillbaks, hans fru kom, ringde honom, hon gick till hans konto. Ringer honom lite senare o säger "Ert flickvän är här med. vad ska jag göra?" så säger han högt med hans fru i samma konto som honom "Min flickvän?? låt henne komma till min konto då!" grrrrrr. Men han frågade lillan att köpa 2 kaffe paket, hon köpte 2 "2 styck" paket av det bästa kaffet, i guld(erat) o allt haha, gött!!! han smakar skillnaden, oooo yeah... han blev helt "Mee... va i helvete?? hur mycket kostade det?? för i helvete!!!", en kollega "Man vågar knappt öppna dem så fina de är..."

Annars, trevligt att jobba med lillan, jätte gullig, vi har kul, hör varann jätte bra. Borgnis o Nabil har skärpat sig, de har kanske märkt att det va inte kul? så de frågade om Fleur, vad hon gjorde o allt, o nu så hör vi inte prata om henne. Ringde henne idag föresten, pratade lite därför jag va på jobbet liksom.

En kille va med lillan, kommer, han ler lite till mig, tänkte "fan vilken bög...", går, kommer tillbaks o hon frågar mig hjälp för hitta hans bankort (vi har flera hundra av dem (sant, ungefär 800)), kolla på kärmen, det va en klasskompis från högstadiet! kul att träffa honom...

En till kom till lillan men kände knappt igen honom.. Det va han som ville jobba på samma hotell som jag, han skrev i formen han hade ett barn med samma födelsedatum o samma namn som honom... Hans konto va förfärlig o man skulle ringa någon innan ge honom pengar. han ville jag skulle höra av mig o gav mig hans nummer... Vill inte träffa honom ju! Han verkar lite dum i huvudet...
Iaf, Lillan vissade mig medelandet som sa (om honom) "Försiktig! fråga (namn) innan göra nånting på konton!" o ett telefon nummer, men hon gav honom pengar utan att se det, så när han gick va hon helt för sig! "vad ska jag göra??" "ringa honom, sa du gjorde ett fel.. säg att du är en praktikant så blir han lite snällare..." "ALLVARLIGT???" haha... men han sa bara "Ring mig nästa gång...."

Missade champagnen idag därför jag skulle hämta Erik... surt. körde hem med honom, han sov, så sa han när vi va i Divonne "Eee men vi drar direkt hem..." helt förvirrad: "Vart fan tror du jag åker nu??" "Mmmhblmhml..." kommer hem: "kommer du ihåg du frågade mig åka direkt hem?" "va??"

The jobbet of the helvete

Ok. Idag ska det va kort. väldigt kompresserat.

Jobb, helvete, massa folk. Otrevliga, jobbiga, snälla, snygga. 2 svenskar första dan! jätte trevliga. Tjejen = milf.

Fleur's replacement är snygg men ser lite för ung ut. ok hon är 18, men ser yngre ut. Jätte trevlig, gullig därför hon kollar alltid up till mig o frågar mig jätte snällt när hon har problem. Känns coolt att ha en apprentice att lära upp, lär henne en massa.

Träffade gamal klass kompis, kul att se henne

Vårt balkong. Glas sopan. Full av Champagne o vin flaskor. Hell yeah.

Banken har present för nya unga kunder. På en kontor finns det poker set. Måste set up stealing mission.

Måste hämta Erik på kvällarna. jobbigt, men negocierade att han skulle köpa full tank.

Har den här "kollegan", hon hoppar runt från kontor till kontor o tar hand bara om rika kunder. Affiliated till samma branch som pappa o hon är kompis till oss. Men när jag ser henne så måste jag erkänna att hon har style. Hon är typ 35-45 nånting, men hon går elegant, står elegant, hon är snygg o allt. Hon är en av de fåa damer här (verkar det som) som har så mycket style! Några rika kunder, ändå om de är rika o har dyra klädder, de har inte lika stor style som henne! Skulle jag va en tjej så skulle hon va min model, alvarligt.

Slut av kompakta biten som blev inte så kompakt.



Konfess:
Ändå om ingen läser mig blogg o jag skriver inte allt så är det ändå skönt att skriva om en massa saker! märkte att låter jag det bli för länge så tänker jag för mycket på små saker, o skriver jag dem här så tänker jag inte på det längre! woaaaw... Fast aa.. känner mig som en tjej som skriver så mycket... herregud kan jag inte bara hålla käften lr??




Kula quotes (för mig iaf)
"Chefen (testar Sophie (Fleur's replacement), nåt han gör varje år): Ser du mig gå in (nånstans, orka förklara)) o gå ut med en (liten paket) av 100 lappar. Är det normalt? (klart nej)
Sophie (helt stressad, kollar på mig o ser jag kommer inte säga nåt, stressar): meee.. jag vet inte!!! neh?
Jag: Han är ju chefen!
S: AAAAAA!!! Jag vet inte!!!
Chefen: Men va gör du då?
S: Jag vet inte! (vänder sig till mig) Jag hämtar Adrien!
Jag: Personligen skulle jag fråga hälften"

(lite senare)
C: O om vi blir attackerad, låt det bli, gör det de säger. Spring inte efter dem. (vänder sig mot mig) inte som förra året (vänder sig till Sophie) han sprang efter the bank robbers (vänder sig till mig) GÖR INTE DET!!!
J: Nope. kommer stanna här o inte röra på mig.
C (till Sophie): Han stannade dem o fick pengarna tillbaks iaf.. ... ... ... ... tror du på det?
S: Nej."

Kunden, dam, 45 års ålden. Frågar nåt, tar bort min kavaj innan jag börjar. Ser att hon kollar på mig o hon typ får en sån lite skock men (jag) tänkte inte på det då. När jag är klar så kommer jag tillbaks till datorn "Ni har en jätte snygg skjorta!" :D

Borgnis o Nabil är jobbiga om Fleur o försöker stressa mig på lunch bordet
"B: Aaa vi såg henne, hon sa hon ville verkligen se dig
J: Jaha. När va det?
N: Juni
B: January
N: Juni
B: ... Ok Juni
J: Saken är... jag har träffat henne flera gånger sen Juni"
Det va slutet om diskutionen om Fleur. Innan så frågade jag va han ville säga när han sa (det som lät tro att han hade sex med Fleur (ok, bry mig, men hur skulle ni känna er om Lagerberg sa att han hade sex med Annika lr kalotte?)) o han svarade med en skit svar.

Mina 2 Chefer kommer in, så hälsar på dem, som skämt skriker de på mig därför jag öppnade inte (röd cord som för att komma in i night klubbar för komma in i banken) till en kund som kommer oftas o allt. "Men... jag va för impressed av... ert coolhet blundade mig när ni kom in så jag kunde inte se henne! (kunden)
(En chef) Holala vilken dålig jobb!
(Kunden) Neeeej! han gör jätte bra jobb! han är jätte duktig!" Pinsama är att jag kommer inte ihåg hennes namn...

Helg

Så va med Fleur lördag kväll. Eftersom Erik skulle åka träffa sina kompisar o Mariana skulle visa "Pre festerna av Geneve" (där Fleur o jag åkte med) så tog han Mammas bil, hon tog Twingon o jag fick 607:an :) soft... men det va därför jag skulle åka in med Fleur i hennes twingo.

Fleur fick hennes körkort inte så länge sen, o jag lärde mig att en Svensk som fick nyss körkortet är mycket säkrare än en fransk som fick nyss körkortet! I Frankrike säger de att 1:an är från 0 till 20 km/h, 2: från 20 till 50 km/h!!! wow... stackars bil liksom... men hon körde bättre än det ändå.. fast hon glömde lykterna när det va natt. så ser jag airbag signalen ljust på panelen "hallå det är nog bäst att kontrollera det ljuset där..
- Eee det är lugnt! det betyder att jag har sitbeltet!
- N... Nej Fleur.. det betyder att nåt är fel med dit aibag..."
Sen fick jag veta det va första gången hon kör i Geneve, så när det va röt ljus sa hon "Kan vi byta nu? jag är rädd!!"
Så va vi i pre festerna av Geneve (när det finns inte alla roller coaster på o såna saker, bara en liten stage där folk sjunger o mat överallt), tog en drink, chillade vid vattnet, så drog vi hem till henne. Där fanns det hennes syster Eve o en kompis till henne som va också kompis till Mariana när de va i primary school! Här finns det bara en 1 gymnasium (på franska sidan, o hitills iaf) så nästan alla känner alla, whatever högstad lr primary school du gjorde. så chillade vi där med. Trevlig kväll iaf!


Fast vi stannade nånstans annat... Fleur ville bara se alla dem... dem.. sakerna där som flytter o äter brödbit hela tiden...

Blev så förvånad! En kille bör betala för tjejen o allt, cavalery sak lr va det heter, samma som öppna dörn till en tjej, låta henne gå framför, öppna hennes bildör o allt. Men hon blev helt för sig när jag betalade för henne! så i liften för åka ner till bilen fanns det 3 andra damer "hörni, damer, när en tjej o en kille åker ut, tycker ni killen bör betala?" expected answer: "yeah of course!" det jag fick: "No." Aouch.


Juan (Gabriels nephew) va helt för sig när han såg bilarna... han berättade för mig hela tiden "jag såg en Ferrari!" lr Mazeratti lr Aston Martin, Phantom etc. Mariana tyckte det va gulligt men kom igen, lite jobbig efter en tid... det är som en flicka kom till er tjejer o sa "jag såg en naken kille!!" om ni är typ i en nudist ställe lr nåt..

Så åkte de 3 till Venise igår, Mariana förklarade till Gabriel att det va där parer åker för romantiska stunder, obviously han visste inte det! Iaf, han sa hans mamma tyckte väldigt mycket om oss, hon enjoyed att va träffa oss o frågade honom när han skulle fråga Mariana till bröllop :) Körde de o Mariana till tågstationen, faaaaan va Mariana grät! det va nästan pinsamt för mig liksom! såg ut som jag slog henne lr nåt..

Sen solade jag, nice väder, varmt o allt! fick faktiskt färger, yeeeeeeeeey! finaly kan man inte se genom mig längre..


Så åkte pappa o mamma imorshe till Sverige för 2 veckor! hell yeah.. Körde Erik till jobbet idag, det va menningen att jag skulle fortsätta till centrum för att kolla på "new arrival!!" klädder men skulle komma så tidigt att jag skulle verkligen se ut som en shopping freak... så åkte hem, klippte gräset, bastade, chillade...

Så hittade jag bilder om vart jag jobbade med, hade glömt dem...


Kontoret jag skulle egentligen va o där jag va när kunder kom


Chefens kontor, där Matthieu installerade sig


Kontoret jag installerade mig, kunde se kunderna som kom o allt, chefen sa jag kunde surfa på internet om jag ville


Ballongerna som jag pumpade på min fritid, som va hela tiden...

Sista dag ...

Sista dag i Prevessin! JAAAAA!!!!!!!

Köpte teeååååårta, en choklad teåååårta som finns bara här (som ni smakade säkert). kom snabbt till bagariet, hon trodde jag ville ha Pain au chocolat o croissant! hur kunde hon komma ihåg mig? så oftas kommer jag inte! haha... så fanns det bara en singel Alexandra (tårtan jag tog) så tog en liten tårta istället. Som tur så kom en chef (över min direktör) så bjöd honom, o Matthieu, sen kom Fleur så hon fick med.. Sen drack Matthieu o jag wisky för lunch (quantity will not be revealed) för festa att jag slutar på Prevessin, o det va kämpe gött Wisky! typen man ger till kämpe bra kunder, oooo yeah...

Kom till parkeringen till jobbet o börja göra min slipsknut (hade inte tid hemma). Så kommer Matthieu lite snabbt, parkerar snabbt, kollar på mig "fan du med??" han hade ingen slips o va orakatt, såg förfärlig ut haha.. Så klart så kom den här chefen idag..

Sen åkte jag för hämta familjen + jose's familj - Erik som va i Nyon efter en båt tur. Erik hade slängt ut där hälften o jag skulle hämta de igen. Så ville de åka till Sebastien Brocard (lr Brochard...) som är Champion Number 1 of Chocolat i Frankrike :) o köpte choklad.

Igår natt, sov som en gris, som vanligt, på ryggen o gissa vem kommer för vecka mig då?? Mike som hoppar från fönstret på min mage... Sjock vakning! kunde han inte bara gnälla från fönstret innan han hoppar? som förra gången?? Jose sa att hans mamma o han nephew (som sov i samma säng (dubbel så klart...)) vaknade förra natten med Mike mellan dem hahaha

Igår.... wow.. igår va långt... väldigt långt... va trött, kunde inte studera, börsen rörde knappt på sig (de jag föjlde iaf...), inga kunder... Ändå Matthieu tyckte det va en slö dag! o ända dan jag slutar 19 liksom... Hade druckit 2000 kopp kaffe.. Ringde Annika, tänkte det va trevligare att prata på telefon istället genom bloggar men hon jobbade, hon sa alla jobbade (det va därför jag ringde inte dig kalotte :) ), Emme svarade inte heller. Snacka om kaffe, mamma va "men varför dricker du så mycket kaffe??" "Därför min daglig rutin är: Studera, när jag är trött över det så kollar jag börsen, när jag är trött över det så dricker jag kaffe. så börjar jag om igen" Så kula va mina dagar!

Men nästa vecka är det Ferney! Bland de största av regionen, massa som går där men hörde det finns mindre o mindre folk därborta nu... Men herrni, kommer ni ihåg när jag sa jag skulle formera en tjej men det blev inte så till slut därför jag åkte till Prevessin? hon börjar på Ferney samma dag som jag! yeeey! kommer ha en apprentice!  Fast hörde hon va snygg, jag kan höra nuifrån en av kollegarna "aa du rör inte henne! hon är inte för dig! rör du henne slår jag dig!", det är han som sa han som lät förstå han hade sex med Fleur. Berättade till Fleur va han sa hon va helt till sig

Pappa: "När jag väntade på frysören så läste jag "Closer"... Nu vet jag iaf att Victoria Beckam hade breast reduction o nu är hon o David (det är väll David va?) sura mot varann..."

Jose's födelsedag med idag!

Eeee ska inte skriva för mycket den här gången

Hoppas ni har tid för läsa det...

Hooolala.... helvetes sista dagar.

Ok, inte i chronologiskt order, men:


High quality woman
Hon va jobbig o stressade mig till slutet av dan. Virginie kom för hälsa på. hennes barn va i korridoren. så jag hörde inte när kundarna kom men de ropar på mig därför damen ville ha hjälp.
Inte så trevlig, hon berättar att hon får en magazin från oss o som vi fakturerar. som jag vet inte så mycket om det så säger jag att jag kan kanske hitta att avbrytta abonmangen men hon säger att hon är från Ferney's kontor. så redan nu stannar jag för att vi får inte göra saker på kunders konto från andra kontor. så säger hon jooo att hon kan göra saker i andra kontor, att hon har redan gjort det o allt. Matthieu va i paus o kunde inte hjälpa mig, så hon blir förbannad, tar hans namn, säger att hon har kontakter o allt.
Redan nu kände mig jätte dålig därför han skulle få skitten o allt o säkert därför av mig! så förklarar allt allt allt till Matthieu, när jag är klar så ringer telefonnen. NOOOoooOOOoooOOO! Fast det va vårt gammla (o nästa! för mig iaf..) chef från Ferney. aya han sa bara att man skulle akta sig därför hon är en kund med massa pengar o det kan göra ont. Aja inte för mycket ondska ändå... men ändå!


Ne men nej. inte er.
Igår va det en dålig dag med, särkilt för Matthieu (skippar detaljer) o vi pratade om all skit som hade hänt bara på morgonen. Så ser jag genom fönstret ett par som vi känner väll från Ferney. De har nästan ingenting hos oss, de är fattiga, jobbiga o de luktar illa (ee allvarligt. en kollega sa att hon hade ACn i full o fick inte bort lukten efter de hade gått). mina ända ord innan de kommer "O... nej...." haha.. sen så sa de att de va förbannad på Ferney, de kunde inte ta dem för göra försäkring förrän nästa vecka, ingen service o lalala o de vill bytta deras konto till oss. Så kan vi göra deras försäkring?
"Matthieu: Ne men nej.. jag kan inte göra er försäkring därför ni är inte hos vårran kontor
Dem: Men kan vi skicka våra konto till er?
M: Ne men det måste ni göra i Ferney
D: Jaha.. men kan vi bara göra en simulation nu då?
M: Eee jag har möte med kunder..
D: I efter middag?
M: Nee inte ieftermiddag heller."
Haha... aja lite ljug där o där.. men när de gick så va Matthieu o jag "men vad fan är det för dålig dag???"


Under construction
Kom till kontoret o dörrn va öppet (den som öppnar till sasen där kunderna kan gå när vi inte är här, inte till själva banken). Så ringer lite för hoppas få mer lycka än Matthieu (som ringde en massa folk o fick inget hjälp) men fick en trevlig tjej som skickade mig en tekniker :)
En till tekniker kom för att typ bytta en av automatarna, så den stog jätte öppen framför kunderna o allt, yeeey inte så säkert liksom! dörrn som stänger inte o han som har automaten jätte öppen! Så kom chefen för hämta damsugarn (fråga inte varför...) varför kom han den dan? där allt såg helt fuckad ut?? Men han va ganska ok med det ändå om det va jag som tog hand om allt..
Han som tog hand om dörrn vissade mig vad va problemet, en kabel åker ut till en annan företag o kommer tillbaks för säga till dörn kan öppnas lr inte (så den är stängd under natten men kunder bara drar deras kort så kan de komma in) o return kabeln blockade dörn öppet. Så iaf efter en otrevlig telefonsamtal som blev jätte vänlig när jag gav den till mekaniken så bestämde en head of security att det va ok att koppla bort den kabeln som va kopplad till en security liksom.
"Ok men då sparar vi den kabeln ut. Nu är mitt jobb här slut hej då!
- Mee.. nej! gå inte! vad ska jag säga till min chef lr?? att nån kom o kopplade bort en kommunication kabel med vårt sekuritets system därför någon på telefonen sa det? hell nej!
- aa asså ni har vårra namn o allt så det är lugnt! oroa er inte
- Me.. jag är bara en intern liksom! det passa inte lika bra liksom!"
men som tur så kom chefen precis för ge tillbaks damsugan.


Så.. ni jobbade på en bank...
En kund ringde. inte ens hos oss men han tolererade inte att jag sa till honom att han skulle ringa hans kontor istället "ööö men de kommer säga till mig att jag måste ringa nån annan o allt! ni är den 5te människan jag ringer nu!
- Men vem gav er vårt nummer då?
- Er kolleger.
- Vilka kollerger?
- Asså det går inte! jag ringer till er därför jag kan inte betala med mitt kort o ni frågar mig vart är mitt kontor, vem gav mig detta nummret, DERAS FÖDELSEDAGSDATUM! JAG TOLERERAR INTE!"
Så aa ok.. hade inget för mig ändå. Han kunde inte betala med hans kort men han hade pengar.
"hop.. har ni inte kommit till taket av kortet då? (här har vi en "tak" på korterna så man får inte betala mer än en viss antal pengar per månad) Ni har betalat en massa den här månaden...
- Ne men nej.. inte alls. Men asså jag har jobbat på en bank..
(så börjar räkna ut)
Men kolla på min konto liksom jag har ju pengar så vad är felet?
- Vet inte jag räknar ut..
(kunden surar)
- Ni har kommit till taket av ert kort.
- Va? Nej jag har ju pengar på konton!
- Det är inte det som är problemet. Det finns en tak på ert kort, trodde ni jobbade på en bank ni bör..
- Men vad är detta??? Vad ska jag göra då???
- Ringa er kontor så de kan höja dem (kunde göra det men ville inte riskera det ändå.. o palla han va otrevlig.)
- Deras nummer? (ger det) ERT NAMN! (ger) HEJ DÅ!


Polis party
Ikväll va jag med Frederico, vi skulle åka o promenera hans hund. Går genom tullen, oj då tull gubbar. aja de är där några gånger... men inte oftas.. när vi åker tillbaks så ser vi en schweitz polis bil med en franskt polis bil (i Schweitz) som stannar bilar. (Sen några år sen så får polisen i Schweitz åka till Frankrike för arrestera folk o motsatsen) Den franske va säkert för att under lätta när det finns fransk folk... Ok.. lite odd men varför inte... Åker hämta Erik, tullgubbar på andra tullen. Oooook det finns tull gubbar på bådde tullar (Ferney's Tullar asså, det finns fler). Åker hem med Erik så ser vi 3-4 franska polis bilar med 1 schweitsisk på franska sidan som stannar bilar också. polis på 4 ställe under kvällen, vad hände??? En tull stannade Frederico o jag.
"Vart kommer ni ifrån?
Frederico: Ferney Voltaire
- Klart med jobbet?
- ee..
- n.. nehe.. tänkte på han med kostymen
Jag: Aaa jag kommer ifrån jobbet a! Brukar inte klä mig så annars.."
Han va cool för en tull gubbe, de brukar så jobbiga.


Så det är eeeeert hund?
Vägen upp hem så ser jag en hund som ser ut som vår grannes. tänkte "ee kom igen, va en duktig granne o ge tillbaks hunden... han rann ut.. Men du kommer nog bli bjuden av kaffet o allt... suck..." så går ut, tar hunden, ställer den i bilen o kör. Så ser jag nån i bakspegeln. Stannar, åker tillbaks "Grannen! trevligt, så slipper jag stanna för mycket... ... ... Vänta nu.. det är inte min granne ju! fann va pinsamt!"
"Heeeeeeeeeeej förlåt trodde det va min granne's hund!
- jahaaaa! (grannas namn) men är den inte död?
- O fan vet inte... (vi hör ju inte den längre!) men aa tänkte det va säkert den o att den hade sprungit ut o allt
- Haha o nej! Jag trodde du skulle slänga den på dasset lr nåt!"
aja han va jätte trevlig. Men va pinsamt... Tur att han va snäll asså!


Frederico
Han åker imon till Portugal, 8 dag. Hopp!
Han har en sån företags idee, vet inte vad jag ska tycka om det. Det kan funka men det finns några saker jag vet inte om han anar asså.. Men det skulle kunna gå liksom. Han behöver mitt hjälp med allt administrativt o finans. Skulle kunna göra det men aa.. Hoppas han är verkligen seriös om det o kommer göra det istället för säga "jag kommer göra det!" men låter det drunkna efteråt. + att han vill lite folk för göra saker men jag lät honom förstå att det är bättre att betala för det de gör för honom istället för att inkuldera de (som i employ dem). Så gör han det kommer det säkert va honom + mig, men what if han övertar mig o betalar inte mig? det är jag som kommer ta hand om finansen, han sa själv han kunde inget om det, men what if? o what if han bjuder in för mycket folk? det kan inte gå därför när han kommer få in pengar som kommer vi dela pengar på fler o företaget kommer inte ha lika mycket för grow! Men tänk om han bjuder in nån annan som han tycker är viktigare än mig o slänger ut mig? vill bara att han slänger inte ut mig o bjuder inte nån annan. Annars kommer hans idee inte gå


Fleeeeeeeeeeeeur
Fleur ringde idag. Hon ville gå ut på lördag kväll men Joses familj kommer ju. Men det går nog liksom, ska nog ut med henne ändå.

Men gissa vad Virginie berätta då? Borgnis, han den jobbiga playboy o allt från Ferney, Han säger han hade sex med Fleur :S Asså som jag känner Fleur det är ooooomöjligt, så förklarade Virginie att han ljög om en annan tjej som han kände men som Virginie hade träffat o hon sa det va helt fake o hatade honom. Lite som Fleur då. Tror han kan inte acceptera att hon inte vill ha honom, han skickade sms till henne o hon sa till mig "vet inte vad jag ska svara!!"
To be continued? tror inte jag bör säga nåt till Fleur ändå..


Edinburgh
Sa jag det? kommer inte ihåg... Men Edinburgh skickade mejl för säga att det finns för mycket folk så det blir bunked bedded lr flera sängar per rum, alltså åker jag till Edinburgh så kommer jag dela rum + badrum med okända människor! Hell nej! Det är nästan att jag vill vidare bifoga till Bath o skriva "DON'T LET ME GO THERE I'M BEGGING YOU!!!!" Men säger de nej så får jag se hur mycket det kostar att ha egen lägenhet...


Beata min kusin (en cool) bjöd mig på henne födelsedag men ringde för säga att jag kunde inte komma därför av jobbet. Hon sa att jag pratade jätte bra svenska :D *stålt!*


Min pappa köpte en ny motocyckel... lr a.. en sån med 2 ljul framför.. mäst en scooter egentligen.
Eee det får va tillräkligt nu...

Lack of a better name

"Lack of a better name" från Deadmau5 är ganska cool...

Iaf, har vart lite med Frederico, på lördag så åkte vi äta på restaurang i Geneve, chillade, har träffat honom igår med, chillade men glömde mitt externa! NOOOoooOOOooOOO jag behövde den!!

Mitt första kompis (literally) har textat mig o frågat om vi kunde träffas med en till tjej. Både har jag inte träffat för 8 år. Kan va konstigt att prata med dem!

Frederico sa till mig att han tyckte det va coolt att jag är "Diskret" (det han sa), han förklarade att jagåker utomlands o saker utan att show off! Det är ganska coolt av höra det av någon som har massa show offs som kompisar tycker jag!

På Torsdag kommer Gabriel, har jag pratat om det ännu? känns inte så... Iaf, Gabriel är Mariana's pojkvän o han kommer på Torsdag med hans mamma o en nephew, första gången hans mamma ska träffa Mariana o föräldrarna. Mariana är helt stressad om det

Mamma gorde en tårta för söndag. En hallon tårta, med vårra hallon med en hallon sås som va mixerade hallon. Det va så... hallonig...

Min sista vecka i Prevessin! kan bli kul! lr jobbigt... yeeeeay

Åska!

På torsdag va det jätte varmt o allt, så sa de på radion att det skulle bring massa åska o allt. tänkte att det va ju omöjligt, men under natten torsdag fredag, wow... vaknade av alla blixt, gick upp o det va så finnt! i mörkret såg man alla blixt, jätte nära hos oss med! en blixt slog typ vägen där nere.. men jätte finnt, massa regn, massa blixt hela tiden, jätte mysigt.

Sen igår så va det lugnt... Min Chef kom o hälsa på, sen kom Mr Morel, chefen av Ferney för hälsa på, bjöd honom till kaffe.. Så kom kunden som skulle va jobbig men blev inte det så mycket.. han va ganska snäll men han skrev ett brev till mitt chef som sa att problemet va bankens o vi skulle betala tillbaks tillhonom när egentligen är det hans fel.. Fleur kom o hälsa på igår kväll med! Nåt som är kul med Fleur är att man ser hennes huvud, jätte fin, med fint lent hår o allt, så ser man toppen av hennes öron som sticker ut håret! haha... ser ut som mus öron...

Fast aa snacka om Fleur, när min chef va där ville jag dra, det va lunch tid liksom, så tog bilnyckeln för vissa typ.. "kom igenööööö" så frågade Matthieu om jag skulle äta med Fleur (sa jag att jag åt med henne på torsdag? säkert...) o typ chefen börjar fråga om hur det går mellan Fleur o jag. Redan det är jobbigt därför jag fortsätter säga att det finns inget mellan oss, så säger han till hans barn (som va med honom) "Han är kär i en tjej men har fortfarande inte lyckats knulla henne!" :/ asså ok jag tycker hon är söt o allt, men försöker inte ha sex med henne! särkilt att hon har pojkvän, men att han säger knulla till hans barn liksom! Det va ju dåligt

aja, got to go! sen till jobbet... i eftermiddag ska jag va med Frederico med



Registrerade en cheque 2 dag sen, 15000 från en italienare (som verkade inte så genuine), fick den tillbaks av Cheque servicen som svarade att de tog ingen post cheque (från posten asså, som är också en bank i vissa länder), så ringde kunden, som blev sur, svarade att det han kunde göra va att skicka pengarna istället för göra en cheque, det gick inte heller, o sen:
"Kunden: Men ringer du från Prevessin?
- aa?
- The agency i Prevessin?
- aa?
- Ok jag kommer."
Braaa! nemen gud va bra! Han va en mafiosso, Matthieu känner honom. Det är bättre för honom att lägga en cheque därför vi frågar ingenting, men skickar han pengar så måste vi ha nåt som säger vart kommer pengarna ifrån, som är dåligt till money laundry. Men han hade ingen ursäk liksom "meee skicka pengar från italien kostar mer än 56 euros!
- Eeee det är onormalt eftersom det är EU, det kostar knappt 5 spänn, det kostar 3 med oss" Han sa till mig att han sålde ett hus med hans bror o fick hälften, o han skulle få en till cheque. en hus som kostar 50 000 euors? i Italien? right.

Gjorde nåt fel... jätte fel... o hoppas jag hinner dra ifrån Prevessin innan kunden kommer tillbaks! en dam kom, hon hade hennes pappa som dog, hon ville veta om hon kunde fortfarande gå på hans konto (men det går inte), hon måste se med en notär (säger man så?) o allt. Iaf, skulle ringa till hennes bank (Det är också Credit Agricole men en annan region, en region har inte tillgång till andra regions konto), o blablabla men en tjej på den banken, föklarar allt till kunden, hon blir sur därför den ända som kan göra nåt är morsan som är fortfarande levande, men damen säger att det är svårt att köra henne o det va skit o allt.
Iaf, det va klart o gick tillbacks till min kontor. Så ringer telefonen.
"Heeeeey det är Credit Agricole (där jag ringde), ni ringde mig nyss
- aaaaaaaaaaaaa?
- (blablablablaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa), men det kan ni se på hans konto"
- Eee kan inte... Jag är Centrest.
- Mee.. jag är också Centrest.
- Va? men det va ju skrivigt Credit Agricole des Savoie på hans papper! Vaddå finns det två (namn på stan) i Frankrike?
- aa
- Oww... ooooooow kunden kommer mörda mig... Hon sa (namn på stan) va 45 km (men vi är på gränsen till "Savoie" men det va jobbigt att röra på hennes morsa o allt..
- haha"
Så pratade vi lite mer.. hon va också där för sommarn! jätte trevlig tjej...

Så drog jag till Frederico, åkte hem igen därför de skulle få gäster, nu ska jag tillbaks ner för hämta honom så ska vi käcka pizza! fast åt en (grattis!) pizza nyss, men är hungrig ändå...

o en sak som jag tänkte på hela tiden "det måste du skriva!" men det har jag glömt. så klart.

Fransman knarkaren

har mygbet vid armbågen men inne, så när jag kliar så ser det ut som jag knarkar o kliar där jag sprutar in märkte jag när jag höl på prata med en kund :(

Annars idag så åt jag med lilla Fleur

Idag fanns det polisen på vägen igen, men imorshe o på vägen till jobbet. En man flashade oss igen, va trevliga alla är några gånger! men såg käringen som kör 40 igen.. tant..

Idag har jag öppnat en ny konto o stängd en kontrakt :) visste inte jag kunde göra det...

Hade en kund, ok han va på telefonen, men han va jobbig. Men jobbigt att förklara.. började skriva men tog bort det...

Matthieu (kolleg) o jag hade inget att göra, så vi började vandra lite i agencyn, så tog han en balong o började slå mig långsamt o jag bara stog där (aaa så tråkigt va det...) sen tyckte vi att det va nog bättre sluta.. Vad skulle en kund säga liksom om den såg 1 bankman slå en annan med en balong?

"Make me a dancer" är coolt! på radion iaf...

Pays de Gex course poursuite

Att köra i Sverige är ganska lugnt, alla har en bra tackt, man kan överköra, alla är glada. Här är så olikt! Vi har mäst av tiden folk som kör för långsamt: 40 istället för 50, 60 istället för 70, 75-80 istället för 90. Idag lunch va jag nästan sen till jobbet o vi fick va bakom en tant som körde 40. hon hade en normal bil, men hon körde 40. 40 istället för 50, 70 o 90. 40 istället för 90!!!! vet ni hur jobbigt det är lr?? särkilt när man är sen!! men vi fick köra om henne. Det va en fet dam som hade en satisfied mine, som alla som kör långsamt här.
Vi har också de som kör för fort o för farligt. De se man inte så oftas, men en höl på köra på mig när jag åkte för hämta Erik, det va på en smal landsväg, la mig lite åt sidan o han körde som vvvvooooom, klart jag hånk-hånk-ade! såg i spegeln att han körde in i dicket, körde upp, svinglade o körde vidare.
Så finns det de som är coola. Tog fel väg för hämta Erik, trodde det skulle va i en annan stad, så körde lite fortare o helt plötsligt kommer det en bil som flashar mig, en signal för säga att polisen är här (vanligt vis är det 2 (här iaf.. vet inte i Sverige)) o bromsade. åkte ner till 50-60 istället för 90, BRAAAAA!!! BRA FRANSMAN!! DET VA INTE MISTÄNKSAMT! o kör nära polisen som pratade med varann ändå...

Idag va en av maskinerna sönder, den man andvänder för lägga in pengar på konto. Matthieu försökte fixa den men det gick inte riktigt, o han försökte ringa till andra folk o allt som så klart visste inte o sa man skulle ringa nån annan.. Det hände till mig med förra året med en annan maskin, alltid "ee jag vet inte... du måste ringa (nåt nummer)" ändå om på intern-registret är det skrivit "automat expert" o intern-nummret säkert fungerade inte eftersom det är inte i vår nätverk.. Jobbigast va en äldre dam kund som började säga att det va ju själv klart att det går inte eftersom det är nytt, o när hon går till Ferney så går det jätte bra o när hon kommer hit så fungerar det inte. käring. Så han gav up o sa en tekniker skulle komma, nån dag.. värst är att jag skulle gärna taggit hand om det, bara jag hade tillåtelsen av företaget att gå in o börja fixa, hade inget att göra ändå...

En till tjej som jag missfatar ålden idag! hon ville öppna en konto, fick fråga henne om hon va myndig o hon svarade jaaa som om det va själv klart.. hon klädde up sig som en 15åring ju! såg ut som en med..

Erik ska åka se en annan lägenhet imon mon, jag ska köra honom kvart över 7 på morgonnen, yeeey... måste va klar för jobbet med, när jag kommer tillbaks kommer jag inte ha så mycket tid för fixa kvar o hämta mamma

Känner mig som en käring några gånger! asså, tycker ni inte att jag låter som en när jag berätter min dag sådär? precis hur gamla tanter gör ju... :(

Hallon + Yogurt = Hallon yogurt i bilen i en källare under en födelsedag

Söndag:
Erines födelsedag, min kusins dotter. hon är 1 nu! Men ska skippa detaljerna.

Måndag:
Pappa o jag åkte till Balexert (där ni o jag tjejer åkte) shopping center, letade efter nya skjorter men hittade inget.
Sen hjälpte jag honom med farfars hus i Divonne som pappa håller på renovera. Mitt jobb va att slå sönder ved ställ för slänga dem i decheteriet. Bra för nerverna om man är sur!
Creepiga va at jag tänkte på Marine (hon jag brukade köra när jag jobbade på hotellet (tänkte på henne sådär: Jag är i Divonne > Stora hotellet > mitt jobb > köra > köra Marine > Marine), lite senare när jag åker för hämta Erik på tågstationen gissa vem jag såg framför Casinot? Marine. wooaaaaa

Idag:
Idag skulle Erik se hans lägenhet för acceptera den. Synd för honom så va någon snabbare o han fick inte den. Han va ju så glad att han hittade en så bra lägenhet...
Personligen va jag hemma tills en kort diskution med mamma som bestämde att vi skulle åka till FN:
"Mamma: Jag behöver nespresso... ska köpa det i Safi (FN)...
jag: Jag behöver skjorta.. ska vi åka till safi?"
Men hittade inget särkilt... tog krämer o toblerone.

Hallon:


Yogurt:


Yoghurt innan mixer:


Efter mixer (men jag la lite mer hallon i den efteråt):


Hallon yoghurt i små... sak.. för efteret! eftersom det fanns lite för alla..

Men Mariana åt hennes redan...

Sen skulle jag hämta Erik, på vägen hem så får bilen en skock, svarar inte längre o ljus börjar ljusa på sig en efter varann på saken framför så startar den inte. Great! väntar på pappa, så länge spelar Erik o jag på Golf på hans iPhone, sen drog hondan twingon till Garaget. kändes konstigt att köra twingon så! ratten va hårdare, skulle bromsa med handbromsen... aja, vi får se hur det blir imon!

O nu ska jag äta

Night

Dina katter äter spindlar? Varför gör inte Mike det då?? ska lära honom.. "kom igen mike, det är gött med spindel! eew...."

Så jobbet är fortfarande som det är... inte så mycket men trevliga folk o sån... O nu vet jag varför jag hittade inga tjejer, det va därför jag hade aldrig koll på födelsedagsdatumet. En tjej som jag trodde va 23-24 är egentligen en 1990 (men det syns säkert inte att hon är så ung därför hon är så ful..), En man kom med en tjej, trodde det va mannens fru (med typ en hel del år mellan dem) lr syster lr nåt. Hon va en 1990 med. Det säkert va därför hon va så lång.. snygg i ansiktet men hur lång hon va förstörde lite allt. Den sista kom med små barn (typ hennes bror lr kusin lr nåt, inte hennes barn). Trodde hon va typ 16 o hur hon kollade på mig tänkte jag det va en horney teenager som letar efter äldre killar... Hon va march 1987, nästan 2 år äldre än mig. blev helt :S när jag märkte det. Igår kväll tror jag jag såg henne i en fest (skriver senare om den), tror hon kände igen mig med, får se om hon kommer tillbaks till banken "Soooo... du va på den här festen med hmm?" Det skulle va annörlunda träffa nån sådär..

En kund o jag väntade på Matthieu för göra nåt men han va på möte med en kund. så vi börjar prata om lite allt o jobb o allt
"kunden: aa asså... att man börjar lågt betyder inte att man komma upp asså... känner en barndoms kompis, han började precis som du! Han heter Didier Mermet.. O nu är han bank direktör!
(låter honom prata så säger jag med ett jäääätte stort leende): aaa asså... Du vet att.. Didier Mermet är min pappa va? haha.."
Han kände alla! min farmor, farfar, min mamma, min farbror o allt! han har bot hos min farfar (som har ett stort hus så han hyr ut lägenheter) o allt! kul att träffa honom... Pappa tyckte det va kul med

Sen ville jag träffa Frederico som svarade aldrig på telefonen men ingen va hemma, så skulle se om Fleur va hemma men hon va i Lyon o hennes föräldrar började prata med mig, så ändade prata några timmar med hennes mamma istället haha...

Kom hem, mamma o Erik hade gjort Rea... jag ville också göra rea! behöver nya skjorter ju...

Så aa festen aa, Erik skulle åka till en fest igår kväll, Marianan va nånstans o jag ville inte stanna ensam med föräldrarna. så gick till Erik "så Erik.. du åker till en fest ikväll va.. en barbecue.. aa asså.. jag kommer va ensam här men det är lugnt... åk du för festa...
- Hooolala...
- E men det är lugnt liksom.. åk du.. Du kommer ha kul o jag.. jag kommer bara stanna här...
- EEeee me... Du kan hänga med om du vill :)
- Eee men jag förstår du vill inte ha med mig med dina kompisar liksom.. du vill inte va ashamed av mig..
- Neeeedå...
- E men jag förstår... Jag är ju dum i huvudet... jag kan  bara make you ashamed liksom...
- Vi åker om en halv timme
- Ok!"
Klädde på oss, kollar på varann, vi ser exakt lika dana ut haha, så gick o bytta om igen..

Jag körde så Erik kunde dricka, hämtade en tjej kompis till honom (Petra, finsk!) o en till (Raja) så åkte vill till barbecue festen (där det fanns lite fler folk). Det va i Geneve, andra sidan sjön, (men det är inte långt att åka dit), det va på Geneve strand (ändå om det är inte riktigt en strand) med Dj's som spelade hela tiden... Lite barbecue, lite redbul, chillade lite, gick o dansa lite.

Sen drog vi till Java klubben (där vi va tjejer (lr en av de om vi va på flera)):
"Kille: Erik! hur många platser har du i din bil?
Erik o jag vissar alla 5 fingrar på händerna
Killen: Haha.. ok!
Kollar på Erik: Lr vänta... ne! vi två, Petra o Raja o det är allt! kanske en tjej till men inte en kille ju!
Erik till killen: Vänta! när jag säger 5 så menar jag Adrien o jag + 3 tjejer! annars har jag bara 4 platser!"
Men Raja åkte i en annan bil o vi fick ta 2 andra killar. 4 killar o 1 tjej. sätter mig i bilen "I.. I thought we said 2 guys 3 girls, what the hell happen??"

Vi åkte först till en av killarnas lägenhet, chillade, sen sket i Java o Erik Petra o jag åkte hem.

Utsikten (lr en bit av det... kollade man mer åt vänster såg man fontänen):


Baren, med lite redbull..


Cool liten brinnande sak:


Där Djn's va:


Måste säga att jag tyckte mycket bättre om att gå ut så. Ok, alla va mellan 23 o 27 men tyckte det va 100 gånger bättre än att gå ut med Frederico's kompisar! Pratade med Eriks kompisar, de va jätte snälla, inte fejka, tjejerna va coola.. Med Fredericos kompisar är alltid i klubbar, med ungar deras föräldrar är svin rika o ger de en massa pengar, deras föräldrar betalar deras bilar, de är fejka, de vet inte vad pengar är, killarna pratar om skit, tjejerna letar efter killen som har mäst pengar (menas vilken har pappan som har mäst pengar...) o har inget i huvudet ändå. Kände mig lite ashamed när en av Eriks kompisar att det finns massa teenagers i klubbar, "aa asså... de är typ min ålder.. de är kompisar lite en kompis till mig..." Eee allvarligt, igår kväll va coolt.

Hallon + mig = smoothie med slips i en arab flygplan på en asteroid

Hallon som jag plockade idag:


Min mamma som ville så mycket att jag skulle ta bild med henne med hallonarna som jag tog inte


Jag som tar is


Det jag skulle mixa: Is, hallon (en hel del), o nektarin (för göra det lite mer liquid)


Ooooo....


Yeeeeey!


Mmmmmm...


Jag med satisfied minne o min smoothie i handen


O så fick jag mejl av Bath, de sa att de visste att det va frustrating men de kan inte ge mig ett offer innan de fick alla's conditional offers i agusti. Så fan. fan fan fan. "DECLINED" närmar sig.

Varje gång vi åker för lämna Erik på flygplatsen (där han tar tåget in i stan) så åker vi framför Privat Jet parkeringen o det finns en av de som ser ut som de har bullet holes i den o som har arabiska skrivit på den haha... ser ut som värsta terrorist planet..

Annars idag va ok... störde mig på en uppgift i physics som bör va enkel men som jag har lite problem med! det handlar om en 4 x 10^10 kg asteroid som åker 20 km/s ska hit the jorden. Astraunoter sätter en raket på den som kommer putta den 5 x 10^9 N o sätter igång den när den är 4 x 10^6 km från jorden. Kommer den hinna putta asteroiden? om nej, hur många timmar har vi kvar på oss? vill ni veta om det händer, vi har 55 timmar på oss (om jag skrev alla siffrer rätt på bloggen). Saken är att jag kan bara inte hitta hur lång tid det kommer att slå oss! det är nånting jätte enkelt men jag kan bara inte! kanske efter en massa kaffe...

Åt med mamma idag! Det finns en jätte god o jätte bra restaurang på flygplatsen, den heter "Montreux Jazz Cafe", in honnor of "Montreux Jazz Festival" som är värld berömd med som jag hör nästan aldrig av...

Sen gick vi för köpa mig slips! köpte 3 stycken (Varför 3? därför jag behövde nya o det va 3 för 2)

Den där är Silverish, jätte snygg färg, men det syns inte. Det som syns däremot är: mina snart för långa naglar, bröst hår, min "Student 07" basket sak under min tröja, både andvänd som everyday klädder när jag är hemma.


Svart, därför jag hade ingen o den är snygg svart. Det syns inte, eftersom det är svart. Det är en sån tyg som typ.. shine i ljuset o allt, så det är inte 100% depig svart. Svarta slipsar är faktiskt coolt med några skjortor! typ idag hade jag lite mörk röd skjorta o min brors svarta slips o det såg coolt ut! ok det såg ut som jag va evil men men..


O den. Den tog jag mäst därför den va grattis o jag hittade ingen bättre. samtidigt går den bra med alla mina blåa skjortor ändå... skulle ta en rosa istället, just for a change, men nästan inga av mina skjortor skulle passa med..

Nu har jag en massa slips iaf! mina gamla va en (jätte) röd, en blå med typ, jätte små ljus blå o vit prickar typ, en lila, en mörk blå o några andra som jag andvänder aldrig därför de är inte snygga. Nu måste jag köpa nya skjorter.



I F***** KNEW IT!!! min bror kom tillbaks, han hade en skjorta lite som några av mina o en rosa slips o det passade bra. Visste jag skulle haft taggit den istället!!!

In other news, min katt nyss jagade en flygga o åt den framför mig. en flygga.

O innan jag somnade hittade jag svaret för problemet. ska försöka det när jag kommer till jobbet, innan jag somnar där.

The president's latmask

Har en kund, telefonen ringer
"k: ta du den..
j: Credit Agricole de Prevessin Moens Adrien Mermet bonjour? (va långt... men ingen va i telefonen) Hallå? ... hallå? ... nehep...
k: Mermet... Mermet... (kollar på min tag), Mermet... me... ni är... Herr Mermets son!
j: a.. aaaa det brukar va så haha
k: asså.. Didier Mermet! Som är den nye presidenten till Rotary!
j: jaaoooo" Fick hälsa pappa.. men coolt att min pappa är typ känd! det gick i 2 tidningar med!


Igår fick jag en sån konstig shock, jag typ går o helt plötsligt så känns det som ett mini-svim, under en halv sekund så sloknar jag o känner mig konstig vid halsen (neken? bak sidan av halsen) under typ 5 sekunder.. min andra gång den här månaden :S Snacka om konstigt, skrekte på min ben en gång så gjorde den typ en konstig ljud.. så jag sprang igår en liten sväng.

"Matthieu: Hallå, kan du ropa på mig när du hör (de som kommer med pengarna, de har en special entree så vi se inte dem, däremot så hör vi dem)
- Aaaoooeee.. Asså hittils har jag aldrig hört dem..
(Lite senare, började brygga lite kaffe så hör jag den bli klar)
- Kaffet är klar!
- ...
- Konstigt... jag kan höra att kaffet är klar men inte att (pengar gubbarna) kommer...
- Aaaa jag märkte det aa"
Det är som min chef.. frågade honom förra veckan en gång om han ville kaffe, hans svar va "men du bara dricker kaffe hela tiden!!!"

Drack kaffe med Matthieu så kommer en kund, hälsar, går tillbaks till kaffet. hör nånting i korridoren, så jag går så ser jag nåt på golvet, kollar, ser en liten flicka med stora ögon o ser nästan rädd ut "Eeen.. baaa... llong?" haha... så gav henne en ballong.. visste inte de skulle få så stor succes

Sen chefen åkte så tänkte jag ta hans kontor, Matthieu först inte ville ha den, men han ångrade sig.. synd! cool kontor! men har den som är på framsidan, så jag ser alla som kommer in o allt. Måste va den ända intern som har en kontor liksom! nice... skön stol, normal skrivbord... Ok, behöver inte den specielt, men det är skönare, särkilt att det är mer confidentielt med kontoret, o jag hade den här jobbet från chefen att jag skulle gå genom alla kunder för se om de hade nåt, så hade minst 3 mappar fyllda med papper med information om kunder o "confidentielt, för intern use only" skrivigt på dem... diskret att ha den framför kunderna som kommer in

Snacka om det, en kund kom in o systemet va osäker om han va gift lr inte o hans jobb (det va skrivit polis men han är brandman på cern), så frågar honom, han svarar men säger "Me! det är ju förjävligt med allt detta! De frågar lite för mycket nu förtiden.. man blir verkligen profiled!", det kunde vart ok tills jag ser att vi behöver också en kopia av hans ID, hans fru's ID, en papper som bevissar vart de bor, hur mycket de förkännar, hur vad gör hans fru för jobb... aouch.

Tjejer glor. allvarligt, det är nåt med tjejer här, gick o åt med mamma igår o tjejer bara kollade upp lr vände sig o stirar på oss! :S o tjej kunder på jobbet stirar på mig med liksom, vet ni hur jobbigt det är att kolla nåt på skärmen så ser man någon som stirar på dig?? Vad är det för fel! känns som jag har typ.. en stor finne som kommer explodera närsom o de vill va första plats för se det... Lr att jag är mammas gigolo lr nåt...

Florence kom för besök, hon kommer då o då, hon jobbar på samma bransch som pappa. Hon hade 2 kunder som skulle komma (om några dag), hon vissade mig 2 oranga mappar. i de mapparna fanns det 2 kopier av en kontrakt. Kunden skulle underskriva båda, spara en o lämna en till mig. Men hur hon förklarade det så kändes det som det fanns bara 2 papper overall typ. så efter hon förklarade det till mig va jag
"ok. men det finns 2 oranga mappar, så det finns 4 vita papper aa? 2 i varje? o jag sparar 1 vit papper från varje o ger den andre till kunden. en orang mapp är för en kund. ok i get it.
- J.. ja Adrien... 4 vita papper." haha... keep it simple, med färger...

Vägen ner till jobbet va det bästa musiken för åka till jobbet: Highway to hell! sån musik som blir aldrig gammal! så hade den på hög volym o körde som en galning. tur att det va landsväg!

Bern = Björn

Idag va jag i Bern (björn), huvudstad av Schweitz! För bytta Pass. Tog mig 2 timmar att åka dit med tåg. När jag satt mig för vänta på den så började tjejen bredvid mig prata med mig, hon va ung iaf! hon va från Albanien... Varför hon pratade inte med han som satt bredvid henne först? vet ej. iaf, när jag kom till Bern va det inte svårt att hitta Ambassaden, när man kommer ur tågstationen, gå rakt fram. När man blir stoppad av en park framför sig så är det åt höger så ser man en stor Svensk flagga :)

Fillade in papper o sån, sen skulle man vänta för ta kort o sån.. Det fanns en familj först som gick, det gick bra, sen va det en Gamling. Det är hans fel jag kunde inte ta tåget jag ville ta från början! Han fick massa problem med sina fingrar i maskinen typ... Hon som jobbade fick ringa till Sverige o sa att ett finger va röd o det andra grön...

Sen a.. åkte hem, möte erik I Geneve så åkte vi hem.

Kollade slut på "It's all gone Pete Tong", Det handlar om Pete Tong's (känd DJ) som blir deaf när han är i Ibiza därför av all musik han lyssnar på. så han lär sig leva med det o gör musik när han är total döv! Han gör det med att känna vibrationerna av högtalarna o hur det ser ut på skärmen o allt. Häftigt! Men vet inte om historian är san san san, därför på hans websida så har han hörlurar o han ska ha stor party i Ibiza iår, men i filmen så berättar Paul Van Dyk o andra kända DJ va som hände o allt... Iaf, cool film, kanske inte en film som Monika skulle tycka om om hon betalade för se den men tycker om den därför hon betalar inte... Faktiskt kul med...

Föresten, när jag blir äldre o har min diplom o allt, så ska jag bo i Sverige. Lr Norge. Säkert i Sverige, men hell yea.. dit ska jag! Det finns en bas nära Kiruna som kontrollerar satelitter, research i space o atmosfären o som kommer va typ en starting point för space tourism i 2012, coolt att jobba där! men Amelie (Kusin, hon som bor i Cornwall nu) sa att människorna va lite speciella där uppe... Äsh, kanske för några år! fatta va coolt.... Jätte långa dagar under sommarn, jätte långa nätter under vintern, Berg ganska nära för snowboard (tror jag iaf...)... Annarsh Pharmaceuticals! Sverige är bra på det! dit ska jag...

O igår tog vi ut båten! yeeey...

Fick en alert att jag hade inte mycket plats kvar på hårddisken, tog bort så mycket som möjligt: 72 gig ledigare! snacka om tömning...

Aja.. mamma ropar "TÖM DISKMASKINEN!!!!" så jag tror jag ska göra det...








Första veckan

Hop! första veckan över, äntligen.. Det ser ganska bra ändå för de 3 nästa veckorna, ganska chillad liksom... inte så mycket som kommer hända.. kommer nog plugga lite på jobbet.. Chefen o Matthieu fortsatt sa att det skulle va annörlunda för mig som intern eftersom jag kommer ha mer andsvar än en normal intern eftersom jag kommer va ensam (med Matthieu som kommer ha möte med kunder ganska ofta...), har ingen back up liksom, på Ferney va det bara att säga "sit där bakom så kommer någon för hjälpa dig", här kommer det va "dröj lite så kommer jag hitta svaren strax". Ääääääsh... så dåligt kan det inte va... jag kan redan mer än va jag borde veta, jag vet hur man gör en massa saker så det borde va ok!

Värsta är.. vet ni va jag kan inte göra längre?? skicka över pengar till ett annat bank. Vet ni hur handikapad jag är lr?? Innan kunde jag göra det o allt, inga problem! gjorde en massa per dag på Ferney! men nu går det inte... min första som ville skicka över pengar va för 23 euros. jag får inte skicka över 23 euros. För ge er en idee, förra året skickade jag flera tusen euros. Suck... efter den tredje ringde jag lite över allt, frågade om det va ett system problem, till slut fick jag en stressman
"Hej jag kan inte skicka över pengar... är det normalt?
- Er matricule?
-
- A asså interns kan inte skicka pengar.
- Men asså förr.. (a året kunde jag skicka pengar utan problem)
- eee interns får inte
- Jag är ensam med en adviser, hur tror ni jag (ska göra när en kund frågar för skicka pengar)
- Eee asså det går inte
- Men varf.. (ör får vi inte då?)
- Det går bara inte
- Är det nåt jag kan göra då?
- Fråga din Director att skicka mejl till (någon)"
Så frågade chefen, "asså... (någon) är typ... big.. big boss.. kan inte bara fråga honom det liksom!" men efter att jag skickade till honom 3 kunder för skicka över några hundra euros så skickade han en mejl... till stressmannen... Han kommer skriva tillbaks till mig o säga att jag är dum i huvudet lr nåt... men värt att försöka! känner mig så dum liksom när jag säger "ee förlåt jag kan inte skicka er 50 euros... du måste vänta till min kollega..."

Woaaaaaaw fransman det är så spännande! snälla berätta mer!
Nemen tack tack...

Det ända jag vill inte är att de tar upp är ett fel som jag gjorde förra året. om det kommer upp, fan va jag är körd. Alltså väldigt körd (inte som "nej Adrien, så får du inte göra" men "Du har gjort det o det kan va väldigt farligt. Det är möjligt att du....") iaf, inte värd att förklara... men är ändå rädd för det...

O ikväll kommer föräldrarna tillbaks. Hej då bilen, nu får jag inte köra till jobbet. nu måste vi försöka passa tiderna för mamma Erik o jag, åka till jobbet o tillbaks, kanske lunch. jag kommer säkert äta lunch ensam o ute, utanför banken. great times...

Eeeem.. här har vi lite åska... över huset iaf, över banken är det soligt! suck... jag vill ha det stormigt... särklit på jobbet... fatta va mysigt... men hemma skulle va bättre.... mmmm...

Va jag är trött idag då... ville vänta på Mariana för äta middag med hon kom aldrig. Så åt massa kex o innan jag märkte det så va det 8 o jag va met. av kex. Ääääsh.. det är gött att va met på kex! bara onytigt... måste börja sporta igen snacka om det...

Tror jag ska beställa ett nytt kort, min är ful, den nya versionnen av min är snyggare! such a girl sometimes... o tror jag kan ha ett större gräns på overdraft, så ska kolla på det med Matthieu. Jag kan säkert låna 1000 euros av banken med, med 0% intrest! men tror jag måste bytta nåt som jag vill inte bytta (för göra det enkelt).

Det är inte kul ju, jag kan bara berätta hälften av det som händer eftersom den andra hälften skulle ta för lång tid att förklara! redan att det jag skriver måste inte va kulast för er att läsa..

Igår åkte Erik o jag till en indenskt restaurang i Nyon :) det va efter impulse efter jag åkte o hämta honom...

Imon ska jag springa, såg nån som sprang där jag bor, jag önskar jag hade en spring-partner :( det är inte kul längre att springa ensam! jag vill ha nån att springa med, ha tävling med människan, o det skulle va lättare att sätta igång liksom! om nån väntar på mig för att springa kommer göra mig springa, men just nu sitter jag bara hemma liksom.. o trevligt att prata om man orkar inte musik, man kan hitta nya vägar... Men när jag frågar om nån vill springa med mig (England Frankrike o Sverige) så är det alltid att de springer inte, men springer människan så är det inte lika långt som jag lr inte lika fort :( jag önskar jag hade en jogging-mate :(

Cern?

Ooooooooook, så eftersom mina dagar är inte så häftiga så kommer jag skippa allt o skriva 2-3 "intressanta" saker som hände + att jag kommer inte ihåg nånting från igår så det blir ett blogg inlägg bara för idag.

Idag åkte jag till CERN o åt med Fleur (som jobbar där)! ha.. åt med världen bästa (lr några av de iaf...) scientist i världen :D coolt... vi satt med en gubbe först, som drog efter en tid, sen kom 4... 4 vad.. 4 människor från.. typ.. därborta... höger på karten.. väst? middle east tror jag de va! :D fast egentligen inget häftigt om det...

Mathieu trodde Fleur o jag va tillsamans o när jag skulle åka sa chefen till mig typ att jag skulle försöka göra henne till min flickvän (på snällt o inte pervit sätt), asså... vet inte riktigt va jag ska tänka om det, säger de att jag borde skaffa flickvän lr? Jag snackar ju aldrig om sex lr nåt sexuelt med dem!

Chefen gav mig lite jobb att göra, han gav mig 2 folders med massa papper som va alla våra kunder (in the agency eee.. inte regionen). Han ville att jag skulle logga in på varje konto, kolla att de va (att vi har kopia på deras ID o en faktura av där de bor, det är om money laundry) o göra en till liten sak. "Men du har hela månaden på dig! så det är lugnt liksom om du klarar inte allt...". Börja jobba på det, 2 timmar efter är jag klar med den första folder. Den andre va lika skock. ska nog sluta jobba på det just nu så han ger mig inte mer.. blir det mer blir det nog jobbigare! 2 dag kvar innan jag ser inte honom längre...

kommer ihåg lite om igår! jag va så utråkad att jag följde 2 formation om money laundry o hur man hittar the bad guys o allt. bådde va 1 timme lång... skulle printa ut certificaten men mitt namn blev "Error ()" :(

"Chef: Det är kallt hos er... (rummet jag jobbar i)
jag: äsh.. det är lugnt, jag är viking
C: Ni är inte viking
J: mjoo.. halv... jag är också svensk!
C: Alvarligt? jag älskar Sverige! har vart där flera gånger!"
O han vissade mig han visste mer än Sverige än va jag kan! han har vart jätte norr ut, har vandrat en jätte lång bit mellan norge o Sverige, han har vart massa ställe, han kan historian om några stad o allt. Jag är svensk, han är från rivieran. I'm ashamed of myself!

Mathieu behöver köpa kaffe... real bad... vi har inget längre... vad ska vi göra om han glömmer??

Sen ville jag göra nåt ikväll, men Fleur åker till Paris imon mon o Frederico åkte till St Tropez, så jag åkte för träffa Cristina, chilianaren, yeeeeeey

Aja förutom en kund som har samma namn som en pedophil som valtog barn o allt med hjälp av hans fru långt bort (som i jätte långt bort, inte i närheten) från hos oss så finns det nog inget kul jag kan prata om, eftersom jag har inga kunder. Längtar efter Ferney... då kommer jag säkert ha min dosa trögga kunder som fattar ingenting thus are funny...

RSS 2.0